13 jan. 2014

Aluminium, alzheimer, stank, skam & framgång.

Aluminium har kopplingar till alzheimer. Parabener återfinns i sjukt höga halter i knölarna hos kvinnor med bröstcancer. Konventionella deodoranter täpper till svettkörtlarna vilket är jävligt onaturligt.

Jag har läst om det här i flera år & har många vänner som helt slutat med vanliga deodoranter, just för att de innehåller aluminium & parabener, med koppling till både cancer & alzheimer. Det var efter jag läste det här inlägget jag beslöt att också sluta med elaka deodoranter.
Det fanns bara två problem: 


  1. Jag läste överallt att det är en övergångsperiod då kroppen återställer sig efter de tilltäppande ingredienserna i vanlig deo - med kosekvensen att under 1-2 veckor kan man lukta apa! Sen plötsligt släpper det & man luktar plötsligt knappt något alls. 
  2. Sen återfann jag överallt klagomål på de paraben/aluminiumfria deodoranterna, att de inte alls fungerade särskilt bra.
‹ ÅGREN! Men jag gav mig i kast med det nya aluminiumfria livet ändå. & påstående nr 1 stämmer - man luktar fan rätt skumt första 2 veckorna. Jag körde en extra dusch på kvällen & lyckades någorlunda genomlida dessa veckor.

Påstående nr 2 stämmer eventuellt oxå - första "snälla" deon jag testade var Yves Rochers ekologiska deo som verkligen sög. (Nästan alla YR deos är numera aluminium/parabenfria). Sen testade jag India Cotton Flower, som inte alls funkade heller. Nu är jag dock inte säker på om dessa sammanföll med mina Stinky Weeks, men jag testade en tredje deo - killvarianten Hoggar från YR oxå. Den fungerar PERFEKT! :D:D Den luktar Tonka-böna & cederträ, 0% parabener, 0% aluminiumsalter! Den är skitbra! Rekommenderas varmt!

Tänkte bara slänga in det här inlägget som en uppmuntran till alla som funderar på att lägga av med vanliga aluminium-paraben-deos. Det finns hopp! Genomlid avgiftningsperioden & våga prova lite olika snälla deos. Ni kommer tillslut hitta en som är bra, trust me. Your tits & brain might thank you later :D

8 kommentarer:

Maddis sa...

Jag använde en deo från Lush i somras och stank något helt sjukt knasigt vidrigt. Blev rädd för mig själv och har använt aluminiumdeo sen dess </3 Vet inte när jag vågar testa sjysstare alternativ igen.

andreadoria sa...

Maddis - jag har också testat konstiga kladdiga saker från LUSH, jag gillar det INTE. Jag vill ha en deo som är typ som vanligt - torkar rätt fort & ska göra det den ska.

Jag tror man måste tillåta sig 1-2 veckor då man luktar lite konstigt, det är tydligen bara för att man korkat igen svettkörtlarna med de elaka aluminiumdeosarna! Fatta vad nasty! :O
Men efter 1-2 v så ställer kroppen om sig & flera vittnar om att de inte behöver någon deo alls efter det! FATTA VILKEN GREJ! Min teori är alltså att det är aluminiumdeosarna som gör en onaturligt stinky! Extra mkt skit.

Prova deon jag tipsade om ovan - jag tycker den är nästan exakt som en vanlig deo :)

bela sa...

jag har kört på rosenserien herrvarianten sen typ.. ett år tillbaka tror jag. kanske mer. den luktar man inte av men man kan ändå bli svettig i armhålorna om det är riktigt varmt. det är fan svårt att hitta nåt som har allt i ett: inga gifter, helst vegan & ekovänlig, absolut icke djurtestad och göra sitt jävla jobb!
folk kladdar med kokosolja, eteriska oljor och bikarbonat as no poo hardcore. ba', nja. då får man tydligen stå ut med klåda och sen övertygar det mig inte riktigt.
man borde ju kunna knåpa ihop nåt. fast det är samtidigt svårt att hindra naturen, så att säga..

andreadoria sa...

Bela - Rosenserien har jag inte provat! I nuläget är jag så nöjd med YRs herrdeos utan parabener & aluminium, så jag fortsätter med den ett tag. Jag gillar att det är lite mer parfymer i herrdoedoranterna.
Jag tror det där med att man svettas "mer" är en vanesak. Vi SKA ju svettas, & är vana vid att slippa det, pga aluminiumsalterna som helt sonika täpper till svettkörtlarna. Det är ju jävligt whacko egentligen. Jag upplever inte att jag svettas mer dock... Men om jag däremot ska på typ en aschvettig spelning eller ska dansa, brukar jag fuska med vanlig deo just den kvällen. Men jag lär sluta med det - trivs så bra med min nuvarande snälla deo. :)
Hemmagjort kladd orkar jag INTE med. Tyvärr. Urk! Nä, jag är som du - så vanlig deo som möjligt, men snäll mot djur, natur & mig. BITTE.

Anonym sa...

man kan ju få cancer av allting idag, vad ledsen man blir.

andreadoria sa...

Anonym - True dat. Men just tuttarna vill jag hemskt gärna behålla. I like them. Så då känns det rimligt att sluta med elaka deodoranter :)

Joss sa...

Åh, jag har velat skrota min deo så himla länge nu! Det har vart lite utav en djungel att hitta någon värd att lukta usch såpass länge för känner jag, så jag har liksom glömt bort det.. Nu är jag dock ledig en vecka, haha. Borde testa den där! Missuppfattar jag det när jag fattar som att man kan börja direkt med den där, eller måste man gå utan någon alls ett tag? :|

andreadoria sa...

Joss - Jag vet ju inte exakt hur "man ska" göra. Men för mig var det verkligen så att man gick igenom en period då typ kroppen "avgfitades" eller vad man ska säga, så man luktade pyton (eller iaf mer än man är van vid). Men sen går det över. Kan ju bero på att jag hade en deo i början jag verkligen inte tycker var bra, men å andra sidan är det många som vittna rom samma sak. Det är lite segt, men väl värt det. har hittat en ny deo nu som är BÄST, ännu lite bättre än denna! Ska återkomma med inlägg!