Förutom givna delikatesser som grönkål, vörtbröd, vegansill, potatisgratäng, ekologiska ägg, julmust, saffranssup, knäck & julöl brukar vi steka upp massor med cocktailkorvar från Hälsans Kök. De är som prinskorvar, & lite kryddiga. Jättegoda! & brukar gå åt som smör i solsken.
Utöver det har vi två specialiteter vi brukar slänga ihop tillsammans:
SAFTIGA PORTER"KÖTT"BULLAR
Ingredienser för ca 5-10 personer:
ca 2 paket quornfärs eller sojafärs
½ gul lök
1-2 dl porter
ca 1 dl ströbröd
ca 1 msk salt
1 kryddmått vitpeppar
1-2 tsk fransk senap
½ msk socker
1-2 ekoägg
Dis how you do it:
1. Blanda ströbröd och porter i en stor bunke. Röran ska vara saftig. Fördela färsen i samma bunke och blanda den väl med ströbrödet och portern.
2. Tillsätt den fint hackade löken, salt, socker, peppar, senap och ägg. Blanda väl, krydda ordentligt.
3. Rulla färsen i så stora köttbullar du önskar och lägg upp på en bräda eller bricka.
4. Stek försiktigt köttbullarna i margarin så att de blir lagom brynta runt om och genomstekta i mitten. Ha inte för hög värme så de bränns.
Skippa skinkan! |
1 pkt Quorn Filé
1 ägg
4 msk stark grovkornig senap eller favoritsenap
3 msk ströbröd
Dis how you do it:
Marinera innan med honung+olja+vitlök eller valfri faborit-marinad! NOM NOM!
1. Placera Quorn filéerna på en smord plåt eller galler
2. Blanda ihop ägg senap och ströbröd
3. Pensla blandningen jämnt över filéerna
4. Grilla i ugn på 225 grader i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg
♥♥♥
Så här ser vårt vegetariska julbord generellt sett ut! Har någon av er fellow veggies några bra tips på svingoda grejor, så tipsa gärna! NU SKA DET SVULLAS! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar