Jag vet inte riktigt om det finns goda anledningar att inte sluta äta kött idag. Själv blev jag vegetarian redan vid 12 års ålder av rent etiska anledningar. Jag kommer ihåg att utbudet på den tiden var minst sagt skral. Sojabitar man blötlade som smakade papp. Bleka gråvita sojakorv på konserv som smakade absolut ingenting - ungefär raka motsatsen mot vad man har att välja på idag. Tur för mig att bae är vegetarian också, så vi kan frossa i mat tillsammans.
Senaste 1-2 månadernas highlights, Its good to vegetarian these days, veganutbudet börjar dessutom blomma rejält:
|
Halloumiburgare på Greenwich pub |
|
Hemmalagat: quornfile, kvarg, starka asiatisk sås, pumpakärnor, tomat, gurka. |
|
Hemmalagat: fullkornscouscous, vegansk salami, avokado, rökiga mandlar. |
|
Stockholms godaste veganska dumpling från Fang Yuan Shi Wu |
|
Vegansk handburgare från Vegan Soul Train |
|
Vegansk tysk körv från Lyktans Krog i Köpenhamn |
|
Kaosmycket kinesiskt från Restaurant China på söder |
|
Hemmalagat vegetariskt av min bästis Lea |
|
Hemmalagat - grönkål, quorn, lök, soja, kvarg & parmesan |
|
Vegan raw noodles med tofu, från asiatiskt ställe i City |
|
Vit quinoa, broccoli, sojaprotein mm från Paradiset |
1 kommentar:
Skicka en kommentar