20 dec. 2017

Dox tips: isländskt mord, bigfootmystik, historiska hemlisar & pinsam men fin heavy metal

Out of thin air


En annorlunda & fager kriminaldokumentär om ett mord på Island på 70-talet som folk fortfarande pratar om. Perfekt om man diggar Island, och är intresserad av kriminalhistoria.


Finns här på Netflix!


Bigfoot files


Ok ok innan jag DÖMS UT SOM STOLLIG FOLIEHATT pga dokumentär om Bigfoot måste jag PÅPEKA att det här är en dokumentär som ställer sig kritisk till denna mystiska varelses existens. En brittiskt veterinär och explorer Mark Evans vill undersöka var myten kommer ifrån med hjälp forskare, jägare, historiker och DNA-analytiker. Man samlar in DNA-bevis för Bigfoots existens från hela världen och undersöker dem, samtidigt som man letar efter potentiella förklaringar till hur berättelserna om Bigfoots uppstått. Skitspännande dokumentärserie i 3 delar! 

Finns här på Netflix!

Historiska hemligheter


Skitsmaskiga entimmesdokumentärer om diverse kända historiska myter eller händelser. Med hjälp av historiker och arkeologer djupdyker man i fakta och fynd för att se om det finns någon sanning i dem. Just nu finns dokumentärerna om Petra, Stonehenge, huvudlösa gladiatorer i York samt Egyptens tio plågor. Framöver kommer smask som mosslik, Edens lustgård och krympta skallar. Ja, ni hör du. 

Dokumentärserien är trots det lökiga namnet "Treasures Decoded" & loggan kanadensisk-brittisk & går därmed att se. De ligger på Svtplay i nuläget & alla finns tyvärr inte kvar längre men det kommer nya avsnitt upp framöver. 

Finns här på svtplay!


I am Thor!


Ni kanske redan har sett den här dokumentären men om inte kan jag bara varmt rekommendera den. Du måste inte gillar Heavy Metal, du måste inte gilla långt hår med lugg. Du behöver bara vilja se en dokumentär om sann dedikation. En dokumentär som är både sorglig och väldigt fin, på samma gång. NJUT!

Finns här på netflix!

4 kommentarer:

Ellet sa...

Tummen upp! Jag glömmer alltid bort att svtplay finns...

andreadoria sa...

Ellet - Åh, glöm aldrig bort svtplay, det är massor med bra där! Särskilt historiska grejer. Men man måste reka regelbundet. Mkt ligger uppe ganska begränsad tid.

We are the Hellaholics sa...

Jaaaaa! Än en gång flera bra tips! Merci :)

andreadoria sa...

We are the hellaholics - hurra vad kul att du gillar mina tips! <3 I aim to please! Hoppas du gillar någon av dem... :)