21 okt. 2014

Aluminium, alzheimer & stank: del II

Obs, bilden är manipulerad
Nu kommer den rafflande fortsättningen på livskapitlet Aluminiumfria Deodoranter. Jag skrev ju i början på året det här inlägget om varför, hur & när man slutar med deos fullproppade med aluminium & parabener. It makes sense. 

Iallfall - jag höjde ju Yves Rochers aluminiumfria deo HOGGER över skyarna i det inlägget. Jag vill inleda med att säga att jag fortfarande tycker den är jävligt bra. Men himlen har öppnat sig & förlänat mig ytterligare två jävla bra aluminiumfria deos!

  1. Yves Rochers andra herrdeo i samma stajl som HOGGER. Den heter det roligt klingande namnet TRANSAT (fniss), med en manlig & kärv doft av "hav". Den här är fanimig snäppet bättre än HOGGER. Men är det den bästa anti-AL jag testat? NEJ! Det finns en ännu bättre:
  2. Bulldogs Original Deodorant är DA BOMB! Det var puman Miss Anthropia som pratade om den i min grupp "Wearing cosmetics tested on animals makes you ugly on the inside" Den fick helt extremt bra recensioner på brittiska sajter så jag slog till. Jag har använt den i cirka en vecka & YES YES YES! Den är min nya favorit. Luktar typ örter & citron, lite som limeté :D torkar fort & funkar som en dröm.

Såhär beskrivs den på hemsidan: "Bulldog Original Deodorant är en hudvänlig deodorant baserad på naturliga, multifunktionella, aktiva ingredienser som skyddar mot dålig lukt under hela dagen. Innehåller inte parabener eller aluminium. Dermatologiskt testad." Läs mer om den på Bulldogs hemsida här

Dessutom är den förlänad följande fagra simborgarmärken, så den vinner över YR i bästhet alla dagar:6 kommentarer:

Laidi sa...

Jag testade Bulldogen efter att ha sett det här inlägget, och var först jättenöjd med den. Mycket bättre än de andra aluminiumfria jag testat! Tyvärr är jag känslig för citrus, och efter nån vecka fick jag massa utslag i armhålorna... Så typiskt när man hittar nåt bra! Ska testa de andra du skriver om här, vill så himla gärna av-aluminiumera mina stackars svetthål.

andreadoria sa...

Laidi - ohnoooo vilket elände. Jag vet faktiskt ingen bättre aluminiumfri deo än just Bulldogs. :/ hoppas du kan uppskatta YRs andra. Misstänker att de har ännu fler aluminiumfria deos nu!

Laidi sa...

Jag hoppas också det. Har du nån koll på var i stan man kan hitta dem? Måste lukta innan köp.

Laidi sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
andreadoria sa...

Laidi - YR har ju en liten affär vid hötorget på Sergelgatan, gå dit & fråga dem & sniffa loss vetja!

Laidi sa...

Har precis pratat med YRs kundtjänst, och de har tyvärr slutat tillverka både Hogger och Transat! Jag inväntar mailsvar på om de har några aluminiumfria deos alls. Jakten fortsätter!