14 okt. 2014

REVIEW: Snus-duellen

En direkt & kraftfull konsekvens av mitt allt större intag av alkohlfri öl istället för den traditionellt alkoholfullspäckade ölen, är att jag snusar allt mer. Jag har kommit fram till att snus är tricket för att lura hjärnan att allt är "som vanligt" en lördag kväll: jag har en öl (visserligen alkoholfri) & jag har en snus = hjärnan tänker FEZT! Hittills har det fungerat alldeles utmärkt.

Vanlig snus man köper i affärn i all ära, men det finns ju MASSOR med crazy snussorter därute. Jag hamnade på snusbolaget.se & upptäckte till min stora förtjusning att det finns både julsnus, sött snus, starkt snus, vaniljsnus, you name it. Jag slog till på tre galna sorter - två vaniljsorter & en anissort - & nu kommer recension!

Jag har tagit hjälp av mina tre vapendragare som snus showgirls: den lurige Leatherface från Texas Chainsaw Massacre med Odens Vanilla White, den dystopiske Dracula som fladdermus med Byron Anis Portion samt heroiske Hercules med Al Capone Vanilla White Minisnus. 

LET THE BATTLE BEGIN:


Odens Vanilla White Dry Portionssnus. 21:-/dosan


BESKRIVNING: Oden's Vanilla White Dry erbjuder ett fräscht white-portionssnus med en söt härlig smakupplevelse! Tobakssmaken är främst framträdande och ger därför snuset en traditionell touch - men i kombination med en twist av vanilj!

ESTETIK: Här kan vi snacka kompromisslös enkelhet - vitgrå randig plastdosa med kissgula detaljer :D Jag gillar den dock, som den enkla människa jag är.

UTLÅTANDE: Min spontana reaktion är: "Té med varm mjölk". Jag tycker den luktar lite gräddigt & den är inte särskilt söt, vaniljtonen är väldigt diskret. Sjukt jävla torrt snus - jag föredrar lite för torrt än lite för blött. Den här har blivit min prilla för det enklare i livet. Vi har en okomplicerad relation.


Byron Anis Portionssnus - 41:-/dosan

BESKRIVNING: Byron Anis är ett portionssnus av mycket hög kvalité. Tobaken i Romeo y Julieta kommer bland annat från en aromatisk, handplockad blandning av Kubansk tobak. Snussorten bjuder på milda och lena smaker av tobak. I aromen finner vi även fylliga och balanserade toner av anis och citrus.

ESTETIK: Byron har satsat på en lite tuffare dosa i metall, med halktålig feeling & krapprött. Helt jävelsvår att öppna - det kostar på att hållas med stiligt snus! Det tog dessutom ett bra tag innan jag fattade att "bjudlocket" var på insidan av locket.

UTLÅTANDE: Man känner det här är ett ganska rent snus med lite högre kvalle. Smakar litegrann av anis, men det är absolut inte dominant. Jag tippar att dagligsnusare med förkärlek för anis verkligen gillar denhär. Själv tyckte jag det var lite boring, smakade för "vanligt" :'(
Al Capone Vanilla White Minisnus - 38:-/dosan


BESKRIVNING: Al Capone Vanilla White är ett modernt minisnus som har det lilla extra! Det innehåller en renad tobak vilket innebär att tobaken genomgått en reningsprocess och prillan blir därför torr och inte blöt. Att den är torr ger en extra fräsch känsla, den rinner inte och lägger sig stadig under läppen. Nikotinhalten är något högre än ett vanligt minisnus och nikotin-releasen är omedelbar.

ESTETIK: Jävligt skum dosa som ser mer ut som en godisförpackning från 70-talet än värdigt vuxengodis. Men den passar bra i fickan. Alltid nått, som Fan ska när han såg Åmål.

UTLÅTANDE: HURRA, skriker jag när jag snusar Al Capone. VIDRIGT, utropar gubbiga kompisar utan sinne för sötma. Med risk för att vara sexistisk visar min oprofessionellt insamlade statistik på CRAFT-giget för några månader sen att alla tjejer i hela världen älskar det här. Jag med. Liten bra avlång prilla, torr & god naturlig baniljsmak som smakar länge. 

2 kommentarer:

isabelle sa...

Kul inlägg, är på jakt efter det perfekta snuset nämligen. Rinner inte Al Capone Vanilla White alls? Jag är en flitig snusare, men jag hatar när det ööser ner snussaft haha. Odens Vanilla White Dry har jag provat men tyckte inte den var nån höjdare.
I nuläget snusar jag oftast Knox white, inte för smakens skull men för att det håller sig torrt länge :) Nåväl jakten fortsätter!

andreadoria sa...

Isabelle - jag rekommenderar verkligen Al Capone. Den rinner extremt lite, för snuset är i sin grundform helt torrt! Det är något slags renat snus, vette tusan. Jag tycker verkligen att du ska testa det - du kanske gillar det lika mkt som jag?
Odens Vanilla tycker jag funkar som vardagsprilla, men det är Al Capone jag unnar mig vid finare tillfällen ;D