27 dec. 2012

Oil me up - to be continued

Jag fortsätter smöra för mitt hår genom att strunta blankt i hårvårdsprodukter med elaka vattenfasta silikoner, jag stryker det medhårs genom no poo-schampoon/balsam & jag möter det halvvägs genom schyssta inpackningar.

Arganolja har jag provat i flera månader nu & jag älskar det! Det känns som om håret återfuktas på allvar, & liksom blir mer elastiskt, if that makes sense. Också grymt bra extratillsats i vanliga ansiktskrämen!

Så nu har jag precis beställt min andra uppsättning ekologisk kallpressad arganolja, 100 ml. Jag slog även till på 100 ml jojobaolja, som tydligen även det skall vara någon slags fabulös medhjälpare för våldtaget hår. Så här:Arganolja - återfuktande magiolja

I hårvård har ekologisk arganolja mycket bra egenskaper. Ypperligt för torrt hår, slitet hår, burrigt hår eller hår som saknar lyster och vitalitet.. Anledningen till att arganolja är så effektiv är dels att den är rik på e-vitamin samt höga halter av omega-3 och omega-9 vilka ger näring åt håret. 
Omega-3 och omega-6 gör att oljan kan penetrera hårstrån och reparera skadade hårsäckar, ökar lyster för torrt hår genom att inkapsla fukt, är lätt och kan reparera hår som skadats av kemikalier vid hårfärgning, kan hjälpa färgat hår att bibehålla färgen längre och kan reparera kluvna hårtoppar och minska håravfall! Har dessutom en pikant doft av brända nötter!

VARNINGr alla hittepå arganolje-produkter som finns därute. Jag föll tex för Moroccan Oil, som visserligen har nån minimal andel arganolja, men är fullpreppad med läskiga dimethiconer, vilket är vattenfasta silikoner som lägger sig runt hårstråna, ger en len känsla men som i själva verket kväver håret & gör det ännu risigare än innan. INTE OK!

Kan även tipsa om att några droppar arganolja ihopsmetat med vanliga fejskrämen är KING!


Jojobaolja - stencool multiolja

Jojobaolja är en antiseptisk olja som utvinns av fröna från jojobaträdet. Jojobaoljan är i ren form doftfri & gulaktig. Varför oljan är bra för huden, har att göra med att av alla oljor om finns i naturen så är jojobaolja den som är mest lik hudens egen olja. Anledningen till att Jojobaoljan är så multifunkionell är att den hjälper till att normalisera hundens talgutsöndring. 

Att använda jojoba olja i håret är väldigt fördelaktigt. Det spelar ingen roll om du lider av håravfall , fett hår , torrt hår eller skadat hår så kan jojobaolja hjälpa dig med dina problem. På grund av jojobaoljans mångsidighet så är det en av de mest använda ingredienser som används i shampoo och balsam idag. Bra till torr hårbotten, och seborré eftersom oljan löser upp gammalt talg i hårbotten. Bra även till torrt och livlöst hår, på grund av för mycket stylingprodukter. Jojobaoljan har även den egenskapen att den stimulerar hårsäckarna att tillverka mer hår, och ökar cirkulationen i hårbotten. Läs ännu mer på shenet!
Jag tänkte bete mig som följer med oljorna jag precis införskaffat:

  1. Inpackning med jojoban nån gång i veckan eller vid behov
  2. Dutta i arganolja i håret lite varje dag, & framförallt i blött hår efter tvätt.
AIMIN FOR SUCCESS! Om inte mitt hår börjar växa så det knakar & må som en jävla gud efter den här fenomenala behandligen så vet jag inte vad som krävs. DÅ. JÄVLAR.

5 kommentarer:

Anonym sa...

kan låta lite brutalt kanske haha. men det kan nog liknas vid en rakhyvel, för den skär bort håren tror jag. (gör inte ont) men sketbra hur som helst :D

Anonym sa...

/isabelle heysugar!

Maria sa...

Tjena bruden!
Ett annat tips angående jojobaolja är att använda det som remover till ögonsmink :)
Kram på dig

andreadoria sa...

Maria - ooh la la! Det var ett bra tips! Ska jag prova. Arganolja RULEZ!

andreadoria sa...

Isabeller - haha ja det lät jäkligt brutalt. Vad vinner man på det? Att det inte gör ont?