9 sep. 2015

Förvirring i hårdjungeln - är silikoner Satans verk?

Alltså hurrni, det här med silikoner? 

Friss- & bekymmersfri... ELLER?!
Jag har sedan flera år tillbaka förklarat krig mot produkter som innehåller en massa skräptillsatser, som tex icke vattenlösliga silikoner. Det är inte ett helt smärtfritt krig (pardon the anomali) eftersom de allra flesta produkter, även snälla ekologiska märken, proppar gärna in silikoner i sina produkter.

Jag är ju som sagt nyklippt (!!!--->) & har en ekologisk hårolja med massor av trevliga oljor i som jag använt sedan dess. Håret är plötsligt rakt & så JÄVLA lätthanterligt. I vanliga fall vaknar jag varje morgon med stora tovor & jag måste verkligen borsta håret dagligen, annars blir håret kaos. Men nu behöver jag knappt ens borsta håret på morgonen.

Lyckan total... tills jag tittar på innehåller i oljan & SÅKLART innehåller den Dimethicone....

FAAAAAAAAAAAAAAAAN! Sorgen total. Men så började jag fundera på vad som egentligen är bäst i längden. Jag har ett hår som är extremt lättrasslat (jag har supertunna strån) & måste borstas stup i kvarten - varje gång jag borstar det känns det som att hår slits av & hela håret blir frissigt & jag måste försöka plattånga det. Är inte det dagliga slitaget värre än att ha några droppar silikonolja i det & SLIPPA platta/borsta/reda ut tovor dagligen?

Jag känner mig helt förvirrad. Jag har bara oljan i topparna nu, där mitt hår ALLTID vanligtvis trasslar sig & nu inte gör det alls. Är detta helt okej eller helt jävla superkorkat, om man vill att håret ska bli långt & välmående?

Total förvirring :'( Vad tror ni därute?

5 kommentarer:

Melina sa...

Lider med dig! Har förvisso tjocka strån, men ändå samma trasselproblem!
Jag hade en period när jag gick tillbaka till hårprodukter med silikoner (men fortfarande sulfatfritt) och ett tag kändes det som att det var väldigt lätthanterligt och mådde bra. Men efter ca två månader började håret kännas matt och topparna kändes väldigt torra.
Så nu är jag helt silikonfri igen!
Även om det inte är 100% hemskt med silikoner så tror jag mitt hår mår bättre utan det! :)

andreadoria sa...

Melina - ååå jag vet ju att du har så rätt. jag måste erkänna att jag efter jag läst din inlägg började läsa på igen om Silikoner & började leta serumalternativ... det ÄR ju inte bra med silikonbomber, jag VET ju det egentligen. Men blev som FÖRTROLLAD av hur skönt det kändes med trasselfritt håt. Buhuhu!Vad använder du för att minska trassel & krångel?

Melina sa...

I know!! Jag håller på sådär hela tiden, fram och tillbaka. Senast för 20 minuter sen funderade jag på om jag skulle använda lite Orofluido... Suck... Vad gör man inte för silkeslent jävla hår?!
Jag har gjort en blandning av oljor själv faktiskt! Avocado, argan, jojoba och lite neemolja! Sen har jag haft i gräddkola-arom också så det inte ska lukta funky. Det funkar helt okej och blir lagom återfuktande för mitt hår som är tjockt och torrt.
Vill jag skippa dofter helt, eller känner att topparna inte är så torra, kör jag bara på jojoba. :)

andreadoria sa...

Melina - Det är så jävligt alltså, att man aldrig hittar ngt som är lika bra? Trist! Jag har funderat på vattenlösliga silikoner - någon sa att man kunde testa vattenbaserat glidmedel haha! Har hittills inte riktigt tagit mig för det ;)

Har istället köpt en annan helt naturlig vegansk hårolja med massa roliga ingredienser. Återkommer med recension. :D

Melina sa...

Haha, har också funderat på glidmedel men inte vågat! Dom som kör balsammetoden verkar gilla det iaf! ;)

Åh recension pls! :)